Skip to content

FLOW-METHODE

Wat is de FLOW-Methode?

In de afgelopen decennia heb ik ontdekt dat mijn werkwijze en de manier om soepel door veranderingen heen te komen een maatwerkcombinatie is van Harde en Harte vaardigheden.

De belangrijkste elementen in deze aanpak kun je onthouden door het acroniem FLOW.

  • Feit en fictie in de organisatie ontdekken: hierin ligt de sleutel die je laat ontdekken hoe de organisatie werkt. Ik duik diep de organisatie in en leer de organisatie in al haar aspecten kennen en volledig te begrijpen: de processen, de organisatiecultuur, leiderschap, gedrag en meer.
  • Luister om te begrijpen. Naar belanghebbenden binnen en zelfs buiten de organisatie op alle niveaus, altijd. Dit geeft mij waardevolle informatie en een relatie met de mensen die moeten veranderen en die van de verandering een succes maken, ook nadat ik weg ben.
  • Organiseer en analyseer de input die ik heb ontvangen. Input in tekst (beleid, plannen, rapporten en dergelijke), uit gesprekken en via mijn eigen waarnemingen.
  • Werk een maatwerkplan uit voor succesvolle verandering binnen de organisatie.

Met deze methode leid ik succesvolle verandering in organisaties. Ze worden een betere versie van zichzelf. Ik deel mijn ervaring, kennis en vaardigheden overal waar ik kom en creëer medewerkersparticipatie en eigenaarschap. We doen dit samen. Dat is waarom de verandering nog lang beklijft nadat ik naar mijn volgende project ben vertrokken.

Doe Het Zelf

Zou het niet geweldig zijn als alles in je team en organisatie moeiteloos soepel verliep? Als het verzuim minimaal zou zijn, de productiviteit hoog zou liggen en het werk en de samenwerking gewoon zouden flowen? Om de gezonde en gelukkige omgeving te creëren die de beste resultaten oplevert, gebruik je de FLOW-methode:

  • Stap 1: Feit en fictie. Onderzoek de werkelijke redenen voor de problemen en uitdagingen die je ervaart.
  • Stap 2: Luister, om je medewerkers en hun persoonlijke gebruiksaanwijzing te begrijpen.
  • Stap 3: Organiseer medewerkerparticipatie.
  • Stap 4: Werk samen een plan uit. Maak het specifiek en haalbaar. Het kan zo simpel zijn als Waarom, Wat, Wie, Wanneer.

NEEM CONTACT OP

Ik kom graag met je in contact om te horen hoe de FLOW-methode een positieve verandering in jouw team teweeg heeft gebracht.

There is no one-sizefits-all.“
Vanessa Gevers